Departamentul Tineret al Asociatiei Economistilor din Moldova

Departamentul Tineret al Asociatiei Economistilor din Moldova a fost constituit la 10 octombrie 2002. Actualii membri ai DTAEM, studenti la diferite facultati ale A.S.E.M., recunosc ca, realizand diferite proiecte si activitati in cadrul acestui departament, au invatat multe, in primul rand, sa aplice in practica ceea ce au studiat la ore.

Implementand diferite proiecte, acesti tineri au avut posibilitatea de a invata in grup, precum si unii de la altii.

De ce e bine sa activezi in DTAEM? Chiar daca gresesti in timpul realizarii unei anumite activitati, te poti corecta, daca, insa, esti angajatul unei intreprinderi, vei fi concediat imediat.

In DTAEM, ai posibilitatea de a capata deprinderi de munca si de lucru in echipa si de a te dezvolta ca personalitate si ca specialist, de la un proiect la altul. Astfel, angajandu-te la o intreprindere, vei putea acumula experienta de munca si nu vei fi doar un simplu student cu Diploma.

Scopul celor de la DTAEM este de a se afirma ca lideri, de a obtine abilitati si deprinderi necesare unui adevarat manager, de a-si planifica cariera.

LA MOMENT
Salut , Va aflati pe pagina web independenta a studentilor din institutiile economice moldovene, prin aceasta pagina incercam sa ne reunim cu scopul de a ne apara interesele si drepturile economice, sociale, educationale si culturale. In acelasi timp militam pentru desfasurarea a cit mai multe proiecte educational-economice, crearea conexiunilor cu firmele autohtone si relatii cu ONG – urile studentesti de profil din alte state.

Tot odata in paginile urmatoare vrem sa facem o prezentare a studentilor: valoarea teoretica si practica acumulata , abilitatile organizatorice, oferta acestora catre potentialii angajatori.

Asa ca ......

Aceasta pagina va fi a studentilor pentru studenti si un mod de comunicare cu firmele organizatiile, administratia,(toate persoanele fizice si juridice).

Vrem sa progresam pe toate planurile, Sa ne implicam in dezvoltarea societati!!
ISTORIC

Primul pas a fost facut intr-o zi de toamna dupa un an de framantari si indelungi cautari, te aflai intr-o lume confuza si plina de interdependente. Cand esti mic, nimeni nu te baga in seama si toti vor sa te exploateze si sa te margineasca. Ce poti face? Aceasta era intrebarea pe care si-o adresa studentul. Fara sa se gandeasca mult si-a luat avant..., a stabilit cateva repere necesare pentru a incepe sa-si construiasca singur drum in lume. Neexistand nici un mediu prielnic pentru a se putea dezvolta singur dovedea ca de aici trebuie sa porneasca.

Solutia aleasa a fost sa formeze o echipa de tineri hotarati sa-si apere drepturile si interesele comune. Calea cea mai scurta a fost promovarea avantajelor si valorilor Asociatiei Studentilor din Management si Economie (A.I.E.S.E.C. www.aiesec.org) sub umbrela Asociatiei Economistilor din R. Moldova (A.E.M.), asociatie care reuneste nume de seama din lumea cadrelor Academice.

Astfel incepe sa se contureze Departamentul Tineret A.E.M., datorita conduceri Academie de Studii Economice din R. Moldova (www.ase.md) care a vazut necesara dezvoltarea studentilor pe aceasta directie.

Initiativa si fondarea Departamentului Tinere A.E.M. incepe pe data de 10 octombrie 2002 porneste campania de formare. Dupa o luna acest Departament numara 8 membri cu initiativa selectati dintr-un numar de 27 studenti.
Pe zi ce trece lucrurile incep sa se miste, se deruleaza programe si proiecte, iar studentii vad ca de ei depind succesele obtinute.

Un nou program de dezvoltare a Departamentului apare din necesitatea implementarii unor proiecte de mare importanta pentru A.S.E.M. si datorita numarului crescand de membri, acesta incepe sa se desfasoare cu data de 27 martie 2003.

In continuare activitatea se axeaza pe legarea de relatii si colaborari in proiecte cu ONG-urile din alte tari, realizarea unei noi campanii pentru selectarea noilor membri la inceput de an Universitar si indeplinirea obiectivelor propuse de A.S.E.M.

Vrem ca aceasta istorie sa se complecteze de studenti atata timp cat ei vor exista !parteneri
ASEM
Acord Travel
Radio ASEM